Назад

БТПП подкрепя приемствеността между утвърдените специалисти в областта на арбитража и младите юристи

Председателят на БТПП и председателят на АС при БТПП връчиха на 25 млади юристи сертификати за успешно завършен 3-месечен курс на обучение

Председателят на БТПП Цветан Симеонов и председателят на АС при БТПП Благовест Пунев връчиха на 25 млади юристи сертификати  за успешно завършен 3-месечен курс на обучение по въпросите на арбитража, който се организира за единадесети пореден път от Арбитражния съд при БТПП.

В обръщението си към участниците Цветан Симеонов наблегна на предимствата на предлаганото обучение и заяви, че подкрепя приемствеността между утвърдените специалисти в областта на арбитража и младите юристи, в светлината на динамичната търговско - икономическа среда.

Занятията се проведоха при силен интерес от страна на участниците - студенти от юридическите факултети, действащи адвокати и юрисконсулти.

Курсът включващ 12 модула по три часа бе с подчертана теоретико-практическа насоченост.

Лектори в обучението бяха висококвалифицирани арбитри с богат професионален опит и практика, съчетани с дългогодишна преподавателска дейност в юридическите факултети в страната - Председателят на АС при БТПП и зам. - председателите Ружа Иванова,  Александър Кацарски и проф. Ангел Калайджиев,  почетния председател проф. Силви Чернев и доц. Венцислава Желязкова.

Курсистите изразиха своята благодарност за предадените им полезни знания. Предоставената информация се оцени от тях като разбираема, компетентно представена и полезна, като придобитите познания, ще им служат за в бъдеще в работата им като юристи.


08.06.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад