Назад

Бяха обсъдени възможностите български фирми да поставят изложбени щандове по време на „Празника на розата“ в Ханой

Представителят на БТПП във Виетнам Иван Кашукеев и бизнес делегация от Виетнам посетиха Палатата


В БТПП се проведе среща между председателя на БТПП Цветан Симеонов, представителя на БТПП във Виетнам – Иван Кашукеев и бизнес делегация от Виетнам, оглавявана от г-н Нгуен Лиен, председател на компанията „Виетмедикеър“ и член на Дружество за приятелство между България и Виетнам, Доан Хън, зам.-главен директор на Изследователски институт за разсадни култури.

Обсъдени бяха възможностите за организиране на българска бизнес делегация, която да участва в „Празника на розата“ в гр. Ханой през 2018 г., имайки предвид изключително успешното издание на фестивала, което се проведе на 3 март тази година в сътрудничество между властите в Ханой и Българското посолство в Социалистическа република Виетнам.

Лиен информира за големия интерес към розовите култури и розовите продукти на България, подчертавайки, че традиционно приятелските отношения между двете републики продължават да се развиват в положителна посока и интересът към икономическо сътрудничество нараства.

В тази връзка бяха обсъдени и възможностите български фирми да поставят изложбени щандове по време на следващия „Празник на розата“ в Ханой, които да не се ограничават единствено до сектора на производство на розови продукти, а да представят и други сектори от интерес като козметика, винарство, хранително-вкусова промишленост.

При интерес за участие, може да се свързвате с: дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на e-mail: m.markova@bcci.bg

 

Видео "Празник на розата" в Ханой.


07.06.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад