Назад

Вили Ван Импе – дългогодишен партньор на Палатата, е удостоен със „Златна лаврова клонка” за заслуги към България

Най-високото отличие на Министерство на външните работи, което се връчва на чужденци


Българското Министерство на външните работи удостои с най-високото си отличие - „Златна лаврова клонка”, Вили Ван Импе - почетен консул на България в Източна Фландрия.

Церемонията се състоя на 31 май 2017 г. в Българското посолство в Белгия. Наградата, с която се удостояват само чужденци, бе връчена от Н.Пр. Мая Добрева, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Белгия и Великото херцогство Люксембург. Отличието е признание за изключителния принос на Вили Ван Импе за популяризиране на България и нейната култура в Белгия и за укрепване на двустранните връзки и сътрудничество.

Ван Импе е дългогодишен партньор на БТПП при реализация на съвместни инициативи и проекти в областта на социалната сфера и здравеопазването. С негово участие у нас бе приложен фламандския опит в професионалното обучение, адаптиран към българските условия,  с цел съживяване на трудовия пазар, насърчаване развитието на предприемаческата активност и стимулиране създаването на  малки и средни предприятия. Положени бяха основите за създаване на центрове за обучение по предприемачество в извънработно време към  системата на търговските палати, покриващи цялата територия на страната.

При получаването на наградата консул Ван Импе сподели, че и в бъдеще ще работи за българската кауза, в сътрудничество с Българската търговско-промишлена палата.


05.06.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад