Назад

БТПП участва в официалното откриване на 106-та сесия на Международната конференция на труда (МКТ) в Женева

Председателят на БТПП – Цветан Симеонов участва в официалното откриване на 106-тата сесия на Международната конференция на труда (МКТ) в Женева.

Тази година в периода 5 – 16 юни, представители на правителството, работодателите и на работниците от 187 държави-членки ще дискутират въпросите за трудовата миграция, заетост и достоен труд за мир и устойчивост, декларацията на МОТ за социална справедливост за справедлива глобализация, както и зелената инициатива и зелените работни места.

Г-н Симеонов участва в подготвителната среща на работодателите, организирана от Международната организация на работодателите, на която бяха обсъдени дейността на комитетите и организация на самата конференция. По време на състоялото се общо събрание на МОР вчера бе избран за три-годишен мандат за председател на Международната организация на работодателите –Ерол Киресепи, изпълнителен директор на " Santa Farma Pharmaceuticals", и член на Управителния съвет на Турската конфедерация на асоциациите на работодателите (TİSK), където е бил вицепрезидент от 2014 г. до 2016 г.

Делегат от страна на работодателите в МКТ тази година е представителият на АИКБ - Ивелин Желязков, директор "Тристранно сътрудничество", който ще изнесе доклад от името на АОБР.

С ПМС и състава на делегацията може да се запознаете ТУК.

Дневен ред на 106-та сесия на Международната конференция на труда (МКТ) в Женева.


05.06.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад