Назад

Стокообменът между България и Иран се е удвоил, като в някои сектори се е увеличил неколкократно

Хасан Дотаги, временно управляващ Посолството на Ислямска република Иран разговаря с председателя на БТПП


Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с Хасан Дотаги, временно управляващ Посолството на Ислямска република Иран в София.

Те обсъдиха организиране на българска бизнес делегация, която да посети Иран и да проведе В2В срещи през есента на 2017 г.

Дотаги информира, че вече е провел срещи с българското Министерство на икономиката, с представители на иранското Външно министерство, както и с Иранската търговско-промишлена палата, имайки предвид големия интерес към организиране на такава делегация.

В подкрепа на засиления интерес между бизнесите на двете републики, Дотаги добави, че стокообменът между България и Иран се е удвоило в последно време, а  в някои сектори  се е увеличил неколкократно.

По време на срещата бяха обсъдени още и състоялите се български делегации до Ислямската република, предстоящите двустранни комисии за сътрудничество, както и сектори от интерес -фармацевтика, земеделие, машиностроене за хранителната индустрия и технологии за чиста енергия. 

Фирми и предприемачи, които желаят да участват в бизнес делегация до Иран, могат да заявят своя интерес, като се свържат с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на тел. 02/ 8117 497 (~494, ~421) или по електронна поща на v.velichkov@bcci.bg.


02.06.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад