Назад

БТПП участва в среща на Националната асоциация „Един пояс, един път“

На срещата присъства и делегация от Шанхайското общинско народно правителство


Председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) г-н Цветан Симеонов участва в среща на Националната асоциация „Един пояс, един път“,  която се състоя в залата на Фондация „Славяни“ с участието и на делегация от Шанхайското общинско народно правителство.

Срещата бе открита от проф. д-р Захари Захариев, председател на Асоциацията „Един пояс, един път“ за България и Фондация „Славяни“, който представи дейността и целите на новосъздадената национална асоциация, предстоящи срещи и бизнес форуми. Той призова за подпомагане на българския бизнес и засилване на икономическото сътрудничество между страните от Източна Европа и китайските партньори.

От страна на чуждестранната делегация, г-н Ю Бейхуа, зам.-главен секретар на Шанхайското общинско народно правителство, също приветства интереса към засилване на търговското и икономическо партньорство, като добави, че инициативата за „един пояс, един път“ включва не само търговски, но и културни, образователни, инфраструктурни и други „спирки“ по новия път на коприната.

Председателят на БТПП г-н Цветан Симеонов подкрепи интереса на китайските и български бизнесмени към засилване на икономическите връзки и определи Китай като една от най-активните страни, проявяваща интерес към българския пазар. От негова страна бе изразено и желанието на БТПП, която също е член на Националната асоциация „Един пояс, един път“, да се включи активно в съвместни проекти, бизнес форуми и изложения. 


02.06.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад