Назад

В БТПП гостува делегация от област Нинава, Ирак

Бе представена и дейността на Палатата в Нинава (ситуирана в гр. Мосул), която съдейства за сътрудничеството между частния и публичния сектор


В Българската търговско-промишлена палата (БТПП) гостува делегация от област Нинава, Ирак, като цел на посещението е разширяването на сътрудничеството с българския бизнес и засилването на икономическите и инвестиционни връзки. Делегацията бе предвождана от Маджид Таха, директор на Дружеството за приятелство Кюрдистан – България, като в срещата участваха още председателят на БТПП Цветан Симеонов, председателят на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев, председателят на САБ арх. Георги Бакалов, председателят на КСБ инж. Николай Станков.

От страна на Палатата, Симеонов приветства интереса на иракските предприемачи да организират визита в България, като по думите му, усилията и активността са изключително показателни. Председателят също така подчерта и доброто сътрудничество между представителите на иракския и кюрдистански бизнес с българските регионалните палати и особено с Хасковската търговско-промишлена палата. В изказванията си Симеонов отбеляза и добрата икономическа обстановка в България, разполагаща с предимствата на нисък корпоративен данък и липса на дефицит на бюджета, както и възможностите на БТПП, която успява да представлява всички възможни сектори за сътрудничество.

От иракска страна благодариха за приемането в Палатата, като призоваха за подновяване на старите отношения на сътрудничество между двете държави, напомняйки за българското икономическо присъствие в арабския свят през 70-те и 80-те години на миналия век.

Бе представена и дейността на Палатата в Нинава (ситуирана в гр. Мосул), която съдейства за сътрудничеството между частния и публичния сектор и обхваща в членството си над 2 000 фабрики, 6 000 МСП, специална комисия за привличане на фирми в региона и десетки хиляди изпълнени проекти. Изразено бе и мнението, че България, чието качество на стоките е добре познато, има голям потенциал за включване в множество концесии, строителни и пътни проекти в Нинава, която въпреки последиците от доскорошните военните действия, остава многолюдна област с големи пазарни нужди.

 

 


23.05.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад