Назад

Делегация от представители на община Мураяма, Япония посети БТПП

Визитата в България е с цел договарянето на ежегодни подготвителни лагери на българските гимнастички в град Мураяма преди Олимпийските игри в Токио през 2020 г.




В Българската търговско-промишлена палата се проведе среща между г-н Цветан Симеонов, председателя  на БТПП, и делегация от представители на община Мураяма, Япония. Цел на визитата им в България, осъществена по покана на президента на Българската федерация по художествена гимнастика г-жа Илиана Раева, е договарянето на  ежегодни подготвителни лагери на българските гимнастички в град Мураяма преди Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

В срещата участваха председателя на общинския съвет г-н Казухиро Мори, членът на общинския съвет г-н Макото Чонан, изп. директор на организационния комитет на града за Олимпиадата в Токио 2020 г-н Катсухико Ягучи, директорът на общинска дирекция „Образование“ г-н Казуро Кикучи, членът на Олимпийския комитет към общинска дирекция „Образование“ г-н Дайсуке Окуяма и треньорът по художествена гимнастика г-жа Етсуко Сато.

Японската делегация презентира икономиката и характерностите на града Мураяма – известен с най-голямата розова градина в страната на изгряващото слънце, традиционното производство на череши и саке, както и с отличителната си образователна система, включваща художествена гимнастика в училищните програми.

От японска страна бе изразен интерес към туризма, българското производство на череши, розово масло и кисело мляко, като по време на опознавателната си мисия в България представителите на Мураяма посетиха още Кюстендил, Казанлък и Пловдив.

От страна на БТПП, г-н Симеонов приветства интереса на общинските представители към България и към българското производство, поставяйки акцент и върху добре развитите японски инвестиции в страната.  Председателят също така запозна участниците в срещата и с дейността на Палатата и услугите, които предоставя в помощ на бизнес сътрудничеството. Основни теми на разговора бяха още селското стопанство, машиностроенето, хранително-преработвателната индустрия в България, както и възможностите за засилване на продукцията с добавена стойност.


22.05.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад