Назад

Икономиката и инвестиционните възможности на Руанда ще бъдат представени в Палатата

С участието на Н.Пр. Жан Пиер Карабаранга, извънреден и пълномощен посланик на Република Руанда за Република България


Българската търговско-промишлена палата, в  сътрудничество с Посолството на Република Руанда в Хага (акредитирано и за България), организира Презентация на икономиката и инвестиционните възможности на Руанда с участието на Н.Пр. Жан Пиер Карабаранга, извънреден и пълномощен посланик на Република Руанда за Република България. Презентацията ще се състои на 11 май 2017 г. в сградата на Палатата.

Основни сектори от интерес за сътрудничество от руандска страна са туризъм, хидро- и соларна енергетика, обработка на хранителни продукти, минна индустрия и металургия, информационни и комуникационни технологии (ICT), както и медицина. Руанда е на 2-ро място сред африканските държави в класацията на Световната банка „Doing Business“ (след о. Мавриций), като е и на челното, 1-во място по индикаторите регистриране на собственост и получаване на кредит.

В последното десетилетие БВП на Руанда се е увеличил с почти два пъти, като по време на 20-годишния преход на държавата БВП на глава от населението е нараснал от 200 на 700 щатски долара. За бързите темпове на развитие на Руанда спомага и активното й участие в Източноафриканската общност, която обединява пазарите, визовия режим, свободното придвижване и свободната търговия между 120-милионното население на Кения, Бурунди, Южен Судан, Танзания, Уганда и Руанда, както и оторизацията на Съвета на Европейския съюз от миналата година за подписване на Споразумение за икономическо сътрудничество между ЕС и ИАО.

Заинтересованите български компании могат да заявят своето участие като до 10 май 2017 г. изпратят попълнена регистрационна форма на e-мейл: v.velichkov@bcci.bg или факс 987 32 09. Участието е безплатно.

За повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, телефон 02/ 8117 497 (~421, ~489) и е-мейл v.velichkov@bcci.bg.

 


03.05.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад