Назад

БТПП присъства на официалното връчване на Годишника на ФБТИК

Издаването на Годишника на Френско-българската търговска и индустриална камара беше чествано на 26 април 2017 в седалището на Сосиете Женерал Експресбанк, домакин на събитието. Министърът на икономиката  г-н Теодор Седларски, посланикът на Франция Н.Пр. Ерик Льобедел, председателят на Българската търговско - промишлена палата г-н Цветан Симеонов, директорът на Българската агенция за инвестиции г-н Стамен Янев, бяха официални гости на церемонията която събра повече от 200 гости – представители на френско-българската бизнес общност, на администрацията и на двустранните търговски камари.

В своята реч Президентът на ФБТИК г-н Стефан Делайе поздрави всички партньори и членове на Камарата. Той отправи своите благодарности към министър Седларски за забележителния му принос към развитието на двустранните икономически отношения между Франция и България и му връчи благодарствена грамота и благодарствено писмо.

Освен това Г-н Делайе обяви създаването на клуб София Srart Tech към Камарата, чиято цел е да подпомага start-ups фирмите в България. Toй каза, че броят на фирмите членове на Камарата надхвърли 210 и поздрави новоприсъединилите се членове: Имерис, ITT Networks, Centre Architecture Concept, Шенкер, Бо Интерим, Сиенит, Архитектурно бюро „Братя Кадинови“

Министърът на икономиката г-н Теодор Седларски изтъкна важността на съвместната работа на министерството на икономиката със ФБТИК за нарастването на двустранните отношения между България и Франция и обеща това сътрудничество да се запази и в бъдеще, включително в областта на развитието на старт-ъпи в България.

Н.Пр. г-н Ерик Льобедел поздрави Камарата за издаването на Годишника и за основаването на клуб София Srart Tech. Домакинът на събитието г-н Арно Льоклер, генерален изпълнителен директор на Сосиете Женерал Експресбанк изтъкнаха че френските фирми имат доверие в българската икономика.

Г-н Симеонов и г-н Янев също подчертаха важността на сътрудничеството между БАИ и БТТП с Камарата за нарастването на двустранните отношения между България и Франция.

 


28.04.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад