Назад

Бъдещи инициативи на Бизнес съвета на ЧИС – тема на среща в Палатата



Виктор Архипов, бивш главен секретар на Бизнес съвета на Черноморското икономическо сътрудничество (ЧИС), посети БТПП и разговаря с председателя на Палатата Цветан Симеонов. Разискваха се въпроси от сферата на многостранното бизнес сътрудничество между държавите от региона, предстоящите промени в Устава на Съвета, бъдещи събития, организирани от ЧИС по повод отбелязването през тази година на 25-годишнината  на организацията, както и идеи за активизиране дейността на Бизнес съвета.

Виктор Архипов информира за новите инициативи и предложения от страна на Бизнес съвета на ЧИС, сред които се открояват учредяването на организация на жените-предприемачи към Бизнес съвета, разширяване на сътрудничеството с други организации.

От страна на България, Цветан Симеонов изрази очаквания, че организирането на общи, многостранни събития от Бизнес съвета през 2017 г. ще допринесе за продължаването и промотирането на икономическото сътрудничество между бизнесите и държавите от Черноморския регион.

Бизнес съветът на Организацията на ЧИС е основан през 1992 г. и обхваща бизнес организации от България, Румъния, Гърция, Русия, Украйна, Молдова, Турция, Армения, Азербайджан, Грузия, Албания и Сърбия.


26.04.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад