Назад

БИТПП и ИАНМСП подписаха Меморандум за сътрудничество за МСПНа разширено заседание на УС на Българо-израелската търговско-промишлена палата (БИТПП) при БТПП бе сключен Меморандум за разбирателство между  Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българо-израелската търговско-промишлена палата (БИТПП) с цел насърчаване на търговско-икономическото сътрудничество между МСП в България.

Меморандумът бе подписан от зам. - изпълнителния директор на ИАНМСП Никола Стоянов и от председателя на БИТПП Хр.Попов. Инициативата бе приветствана от председателя на БТПП Цветан Симеонов – специален гост на заседанието.

Марио Радуков – регионален представител и управител на израелската фирма   BYNET Data Сmmunications Bulgaria EOOD, член на БИТПП, представи дейността на най-големия системен интегратор в Израел със стратегически проекти в    областта на телекомуникациите, охраната на граници и кибер сигурността.

Презентация  на тема: «Как да се защитим от съвременните кибер заплахи».    на високо професионално ниво изнесе инж. Михаил Борисов - Мениджър технически операции и предпродажби в българския клон на BYNET. През 2020 г. прогнозите са в света да оперират приблизително 21 млрд устройства свързани в Интернет. Все по-голям брой такива устройства биват заразявани и използвани като източник на атаки като данните към 2017 г. сочат, че най-голямата бот-мрежа се състои от около 500 000 заразени устройства, което ще изисква големи мащаби в сферата на кибер сигурността и мощни средства за предотвратяване на кибер атаки. Сред факторите за реализиране на тези цели най-важен е човешкият фактор - корпоративната  стратегия за кибер сигурност и обучение на персонала.

Презентация по направление „Българо-израелски проекти  - Европейски програми” на  тема: "Финансови инструменти за малки и средни предприятия", направи Таня Илиева, управител на фирма„Евроконсулта” ЕООД, член на БИТПП.

 


26.04.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад