Назад

БТПП участва в междуправителствена среща ЕС-Корея в Брюксел

В качеството си на председател на Консултативната група ЕС-Корея, заместник-председателят на БТПП Георги Стоев участва в 5-та междуправителствена среща ЕС-Корея в Брюксел. В изявлението си по време на форума Георги Стоев запозна присъстващите с работата на консултативните групи и заяви:

„От септември 2015 г. Консултативната група ЕС-Корея проведе 4 срещи. Част от обсъжданията бяха посветени на подготовката на заседанието на Форума на гражданското общество, включително и на работата по презентациите относно последствията от дигитализацията на икономиката върху търговските взаимоотношения между Европейския съюз и Корея.

Консултативната група редовно получаваше информация от представителите на европейските институции (Европейската комисия и Европейската служба за външна дейност) за развитието на търговските отношения между ЕС и Корея, а миналата година се проведе дискусия с д-р Йоахим Шустер, член на Европейския парламент, който е докладчик в сянка по Споразумението за свободна търговия ЕС-Корея.”


24.03.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад