Назад

Основен акцент във втория ден на GS1 Глобален форум 2017 (20-24 февруари, Брюксел) бе търговията

Компаниите, заложили използването на стандартите GS1 в своите платформи, са подобрили дейността си в световен мащаб

Основен акцент във втория ден на GS1 Глобален форум 2017 (20-24 февруари, Брюксел) бе търговията. Презентациите на представители на Проктър и Гембъл, Алибаба Груп, Флипкарт и Монделийз бяха посветени на различните форми на доверието: доверие в себе си, доверие в общуването, доверие в организацията, доверие в пазара и доверие в обществото, и как GS1 може да допринесе за повишаването на това доверие. Компаниите са заложили използването на стандартите GS1 в своите платформи и това съществено облекчава дейността им в световен мащаб. Част от стандартите включват уникална идентификация на продуктите с GTIN, стандарт GS1 SmartSearch за структуриране на информацията, позволяващо по-лесна обработка от онлайн търсачките (http://www.gs1.org/gs1-smartsearch),  кодиране на допълнителна информация за нуждите на проследимостта (напр. партида), идентификация на пратките и други. Използването на световни стандарти облекчава търговията в световен мащаб, повишава рейтинга на продуктите в онлайн търсачките, подобрява ефективността на доставките и възможността за бързо изтегляне на проблемни продукти. За успеха на българските фирми в онлайн търговията е особено важно да получат стандартни баркодове за продуктите преди да предоставят информация онлайн платформите.

Хармонизацията и качеството на данните са особено важни за компании с големи обороти като представените. Приблизително 8 милиона са месечните доставки на Флипкарт. Алибаба Груп, която притежава 70% от онлайн доставките в Китай има за цел да изгради устойчива платформа за търговия в цял свят  е подписала споразумение за партньорство с GS1 Китай. Между платформата на Алибаба Груп и базата с данни на GS1 Китай ежедневно се обменя информация за продуктите. Каталогът на GS1 Китай съдържа към момента повече от 61 милиона продукти с GTIN, а дневно техният брой нараства с 40 хиляди.  

За Монделийз от особена важност е възможността чрез стандартите да се гарантирра проследимост на партидите от доставки на суровини и опаковки.

В следобедните часове участниците във Форума получиха възможност да посетят изложение, на което бяха представени решения, базирани на стандартите GS1 от цял свят.


22.02.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад