Назад

Обсъдени бяха двустранните търговско- икономически отношения между България и Ливан

Временно управляващата на посолството на Ливанската република у нас посети БТПП


Временно управляващата на посолството на Ливанската република у нас г-жа Сузан Музи посети Българската търговско-промишлена палата и обсъди с председателя на Палатата Цветан Симеонов развитието на двустранните търговско- икономически отношения между България и Ливан.

Обсъдено бе, че актуалната икономическа ситуация е далече от потенциала, който съществува между двете страни. Г-жа Музи предостави информация относно стимулите за развитие на бизнес в Ливан.

С цел активизиране на двустранните отношения, бе дискутирано участието на български фирми на някои от по-големите изложения в Ливан:

 

-        HORECA - http://www.horecashow.com/en  - 04 – 07 април 2017г. – изложение за хрантелно-вкусовата промишленост, кетъринг услуги, оборудване.

 

-        PROJECT LEBANON (www.projectlebanon.com) -16- 19 май 2017. - изложение за строителни материали и съоръжения за Ливан и Близкия изток, обединяващо лидери в бранша от цял свят.

Г-жа Музи информира, че Ливанско-българския бизнес съвет (ЛББС) е предложил организрането на „Дни на България“ по време на някои от изложенията, където българските изложители ще имат отделно обособена зала.

Фирмите, които имат интерес за участие в изложенията, могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на тел.: 08117 494 , 8117 421 или на e-mail: m.markova@bcci.bg

 

 


13.02.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад