Назад

Кандидатът за президент Ивайло Калфин проведе среща с ръководството на БТПП

Съвместно с бизнеса държавата трябва да стигне до общо решение и до конкретни стъпки как да се усъвършенства профилът на икономиката

В Българската търговско-промишлена палата се проведе среща с Ивайло Калфин – кандидат-президент, издигнат от АБВ в коалиция от партии.

Констатирано бе, че заедно с бизнеса държавата трябва да стигне до общо решение и до конкретни стъпки как да се подобри профилът на икономиката. Държавата трябва да стимулира и подкрепя бизнеса, така че той да се развива, за да се предприемат мерки, с цел повече млади хора да открият реализацията си в България.

На срещата присъстваха председателят на БТПП Цветан Симеонов, главният секретар Васил Тодоров, членове на УС на БТПП, членове на управителните органи на Регионалните търговско-промишлени палати / камари.

По време на разговорите бе обсъдена възможността за увеличение на българското участие в производствения процес на крайната продукция.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов представи позицията на Палатата, свързана с планиране и организиране на бизнес делегации от страна на президентската институция в държави с потенциал за икономически отношения с България, използването на правото на вето, в случай на приети от НС закони, които увреждат интересите на бизнеса.

Ивайло Калфин изтъкна, че е изключително важно президентът да повиши активността си в региона – и в Югоизточна Европа, и в Черноморския регион, където има много добър потенциал за икономически връзки. По думите му колкото по-голяма активност има в този регион, толкова по-голяма тежест ще има в регионалните отношения.

Участниците в срещата дискутираха необходимостта от конкретни действия от страна на бъдещия държавен глава на България, които не трябва да са самоцелни, а да бъдат свързани с преследване на конкретни цели и стъпки за изпълнението им, за активизиране на борбата с корупцията и продължаване на съдебната реформа.

Председателят на БТПП предаде на Ивайло Калфин копие от Насоките за дейността на БТПП през периода 2014-2018 година, приети от Общото събрание на Палатата.

 


01.11.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад