Назад

Среща-дискусия с кандидат-президента ген. Румен Радев

В Българската търговско-промишлена палата се проведе среща с ген. Румен Радев – кандидат-президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП.

На срещата присъстваха членове на УС на БТПП, както и членове на управителните органи на Регионалните търговско-промишлени палати/камари.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов представи позицията на Палатата, свързана с необходимостта от по-задълбочена икономизация на външната политика, планиране и организиране на бизнес делегации от страна на президентската институция в държави с потенциал за икономически отношения с България, ограничаване намесата на държавата в икономиката и използването на правото на вето, в случай на приети от НС закони, които увреждат интересите на бизнеса.

Ген. Радев потвърди своето желание в случай, че бъде избран за президентския пост да съдейства за формулирането на стратегически цели на държавата, за по-голяма чуваемост на предложенията на бизнеса, за активизиране на борбата с корупцията и продължаване на съдебната реформа, както и за намаляване на бюрокрацията и ненужните административни режими.

Председателят на БТПП предаде на ген. Румен Радев копие от Насоките за дейността на БТПП през периода 2014-2018 година, приети от Общото събрание на Палатата.

 


31.10.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад