Назад

RUYIAD и БТПП обсъдиха българо-турското сътрудничество

Делегация от Асоциацията на румелийските мениджъри и бизнесмени със седалище в Истанбул проведе среща с председателя на БТПП

10-членна делегация от Асоциацията на румелийските мениджъри и бизнесмени (RUYIAD) със седалище в Истанбул проведе среща с председателя на БТПП Цветан Симеонов. В делегацията участваха представители на RUYIAD и предприемачи от секторите туризъм, хранителна промишленост и ресторантьорство, инженерство, медицински заведения, здравно и трудово осигуряване, правни услуги, реклама и медии (вестник Milliyet и телевизия Rumeli).

Цел на срещата бе установяването на контакт между RUYIAD и БТПП, обсъждането на възможности за българо-турско сътрудничество, както и информиране за възможностите за инвестиране и развитие на бизнес в България.

Симеонов изтъкна предимствата на България - стабилната икономическа среда, достъпа до Европейски средства, нулевия дефицит за тази година, изключително ниския държавен дълг спрямо БВП , както и най-ниския корпоративен данък в ЕС със ставка от 10%.

От турска страна интерес бе проявен най-вече към секторите на здравния туризъм и здравните заведения, към общините, освободени от корпоративен данък (0% ставка). На делегацията от Асоциацията на румелийските мениджъри и бизнесмени (RUYIAD) й предстоят още срещи с турски инвеститори, които вече имат опит в България, като с тяхно съдействие може да бъде поставено началото за по-нататъшно разширяване на икономическите връзки между България и Турция.

Асоциацията на румелийските мениджъри и бизнесмени (RUYIAD) е основана през 1991 г. в Истанбул и цели да спомогне на бизнеса така, че регионът да се установи като пространство на просперитет, наука и култура, чрез способите на социалната отговорност, икономическата и културната дейност.


25.10.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад