Назад

Бизнес срещи с тайванска търговска делегация

Презентации на мостри на най-нови продукти от Тайван в разнообразни сектори

Представители на 18 водещи тайвански производствени и търговски компании посетиха страната ни и участваха в бизнес срещи с български фирми в Гранд Хотел София.  Организатори на събитието бяха Тайвански търговски център - София и БТПП,  със съдействието на Enterprise Europe Network - най-голямата мрежа в подкрепа на МСП с международна ориентация.

Над 100 български фирми имаха възможност да се запознаят с мостри на най-новите продукти от Тайван в секторите: автомобилни части, клапани, бутала, уплътнители, EVA 3D пъзел, детски пособия и играчки, машинни инструменти, водни филтри, ПДЧ за външно приложение (за платформи, за парапети, пътеки, арки, градинска мебел),  захранване, адаптери, UPS, фотоволтаични инвертори и много други продукти. Презентациите  бяха посрещнати с голям интерес от страна на българския бизнес. Обсъдени бяха възможности за реализиране на тайвански продукти на българския пазар и потенциални бъдещи партньорства.

Не за първи път тайвански фирми посещават България. Тайвански търговски център - София и БТПП си сътрудничат активно, като през миналата година няколко български фирми успяха да сключат ползотворни и за двете страни договорености. По предварителни данни на Националния статистически институт за периода януари - август на 2016 г. вносът от България в Тайван е на стойност 22 млн. лева, а вносът - 135 млн. лева. БТПП предвижда посрещане на делегации и през следващата година с цел насърчаване на двустранния търговски обмен.


31.10.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад