Назад

Посланикът на САЩ посети за пръв път БТПП

Н.пр. г-н Рубин информира за предстоящи посещения на американски предприемачи от различни сфери на икономиката през 2017 г.




Посланикът на САЩ посети за пръв път БТПП. Н.пр. посланик Ерик Рубин се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов. Двамата обсъдиха бъдещи съвместни проекти и инициативи с цел подпомагане и улесняване на бизнес средата в България. От страна на БТПП бе изтъкната важността за всяка американска инвестиция в страната ни с оглед засилване на конкурентността на българската икономика.

В разговорите взеха участие Мария Галиндо, търговско аташе и Сали Берхорст, заместник - ръководител политическа и икономическа секция към посолството.

По време на визитата бе дискутирана икономическата ситуация в България и като цяло - в световен мащаб. Засегната бе и темата за развитието на частния сектор в страната, демографската криза и начините за създаване на повече работни места за привличане обратно в България на млади специалисти, завършили своето образование в чужбина, в това число и в САЩ.

Н.пр. г-н Рубин информира за предстоящи посещения на американски предприемачи от различни сфери на икономиката през 2017 г., които БТПП ще обяви допълнително.

Цветан Симеонов подчерта доброто сътрудничество между БТПП и търговската секция към Посолството на САЩ при провеждането на съвместни събития от икономически характер. Споменато бе и отличното сътрудничество на палатата с Американска търговска камара в България. Председателят запозна подробно Н.пр. г-н Рубин с членството на Палатата в международните организации. Очертани бяха водещите позиции на БТПП сред потенциалните партньори и организации в региони и света. Председателят на БТПП обясни и за услугата, предоставяна на клиенти, в областта на издаването на сертификати за произход и дигитализация на Арбитражния съд при БТПП. 


11.08.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад