Назад

БТПП отличи с почетен диплом Роберто Маскали, директор на Конфиндустрия България и Конфиндустрия Балкани

За активното му сътрудничество и за съдействието му за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Италия

Българската търговско-промишлена палата отличи с почетен диплом Роберто Маскали, директор на Конфиндустрия България и Конфиндустрия Балкани, за активното му сътрудничество с БТПП и за съдействието му за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Италия по време на неговия мандат. Дипломата връчи Васил Тодоров, главен секретар на БТПП. Палатата изрази готовността си за съдействие и за бъдещи инициативи с цел подкрепа на бизнеса от България и Италия.

Маскали представи новия директор на организацията за България Мила Ненова.

По време на събитието Конфиндустрия България, УниКредит Булбанк, Уникредит и Асоломбарда подписаха споразумение за сътрудничество по проекта Bancopass. Той е създаден от Асоломбарда в партньорство с УниКредит и други финансови институции през 2012г. Неговата цел е да позволи на компаниите да изградят име и репутация в банковата система и да получат по-бързо отговор на запитвания за кредити.

Палатата си сътрудничи с Конфиндустрия на международно ниво в рамките на Международната организация на труда и Международната организация на работодателите. Конфиндустрия България е сред водещите партньори в Клуба на смесените палати към БТПП.

По време на мандата на Роберто Маскали Конфиндустрия бе домакин на 12-та традиционна среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати, участвала е като партньор в организирането на редица събития, сред които конференция на тема: „Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции /ТПТИ/: перспективи пред малкия и средния бизнес“, организирана съвместно с БТПП и Американската търговска камара в България.

През 2016г. БТПП, като координатор на Национално представителните работодателски организации, подкрепя инициативата на Конфиндустрия, с активното участие на Маскали, за преразглеждане на Регламент (ЕС) 1924/2006 относно хранителните и здравните претенции.

 


14.07.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад