Назад

БТПП подкрепя благотворителната инициатива на Mеждународната фондация „Мир за теб, мир за мен“





На 1 октомври в София ще се състои  благотворителен концерт под егидата на ООН за набиране на средства за подпомагане на децата в риск

Българската търговско-промишлена палата е официален партньор на Международната фондация „Мир за теб, мир за мен“ (Peace for you, peace for me”), която на 1.10.2016 г. ще организира в София благотворителен концерт под егидата на ООН за набиране на средства за подпомагане на децата в риск.

На 7 юли 2016 г. в хотел „Маринела“, София се състоя пресконференция за анонсиране на благотворителната инициатива.

Събитие от подобен мащаб е провеждано за последно през 1985 г. на лондонския стадион „Уембли“ (Live Aid`85), споменът за който и до днес живее чрез песента We Are the World

Нашата столица ще e домакин на събитие от същия ранг, ще събере музикални легенди от цял свят, холивудски звезди и посланици на „добра воля“ на ООН, които ще се включат в различни донорски инициативи и 10-часов благотворителен концерт, излъчван в цял свят.

Организаторите вярват, че поне 20% от събраните средства ще останат в България и ще бъдат използвани за окончателното закриване на „Домовете за деца” и превеждането на децата, лишени от родителска грижа в институции с по-добри условия за социална адаптация.

Красимир Дачев, като член на УС на БТПП, вече се присъедини към благотворителната акция и направи лична вноска при стартиране на кампанията.

Палатата, като социално отговорна бизнес организация, призовава своите членове да се включат в благотворителната инициатива, като повече информация за възможностите да станете дарител, може да се намери на сайта на Фондацията – www.peaceforyou.org    или на тел.: 0896 602866 и e-mail: office@peaceforyou.org – г-жа Зорница Джамбазка, изп. директор.


08.07.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад