Назад

Продължава партньорството между БТПП и Конфедерация на работодателите в Норвегия



Цветан Симеонов, председател на БТПП, и Хенрик Мюнте, главен съветник на Конфедерация на работодателите в Норвегия (NHO), обсъдиха на работна среща идеи за проектно предложение, което да бъде подадено за финансиране през новия програмен период към Фонда за достойни условия на труд и тристранен диалог в рамките на Норвежкия финансов механизъм. По линия на Фонда БТПП, в партньорство с NHO, има вече успешно реализиран проект „TRUST“ – Прозрачност за устойчива социална политика.

В рамките на срещата бе потвърдено желанието на двете страни да продължат своето партньорство и през новия програмен период в посока подобряване на социалния диалог и тристранното сътрудничество в България чрез заимстване на опит и добри практики от Норвегия. Мерките, които ще бъдат финансирани по линия на фонда, са от сферата на: социален диалог и структури на трипартитното сътрудничество; равенство на половете и недискриминация на работното място, баланс между личен живот и професионално развитие, трипартитен диалог по въпроси, свързани с трудови договори, работно време, социални плащания и т.н.

Основна цел и през следващия програмен период ще остане подобряване на сътрудничеството между страните, ангажирани в социалния диалог, усъвършенстване на капацитета и уменията на участниците в него и увеличаване на прозрачността при вземане на решения. Първата покана за набиране на предложения се очаква да стартира в началото на 2017 г.


08.07.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад