Назад

Традиционна среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати в България

По инициатива на БТПП се проведе традиционна среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати в България.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов представи основните инициативи на Палатата във връзка с разширяване на възможностите за регионално сътрудничество и обмен на добри практики. Сред тях са успешно реализирани съвместни мероприятия между БТПП и смесените и чуждестранни палати, като Балканският винен фестивал (май 2016), Международният икономически форум с участието на представители на търговските камари и бизнеса от Югоизточна Европа по повод приключването на Българското председателство на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа  (юни 2016).

Председателят на БТПП запозна присъстващите и с резултатите и постигнатите договорености при посещението си в Тайван. Съществува голям интерес от страните от Югоизточна Азия, като Тайван, Южна Корея и други, за организиране на техни бизнес делегации, които да посетят едновременно няколко страни от Балканския регион, с цел получаване на общо впечатление за правене на бизнес на Балканите.

Заместник-председателят на БТПП и съпредседател на Българо-японския икономически съвет Георги Стоев запозна участниците с последното развитие на търговско-икономическите отношения на ЕС с Япония и Южна Корея.

Йосиф Аврамов, съпредседател на Съвета по иновации и развитие на технологиите към БТПП и член на УС на Палатата, представи новите проекти на Съвета - Платформа “Иновационна борса" и “Център за технологичен трансфер".  За повече информация  ТУК

Обзор на дейността на Клуба на смесените и чуждестранни палати в България направи Мирослава Маркова, главен експерт, дирекция “Международно сътрудничество и международни организации” в БТПП.

По време на срещата бяха представени условията за наемане на залата с площ от 1000 кв.м, находяща се в сградата на ЦУМ, София, бул. Княгиня Мария Луиза 2, северен вход.


08.07.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад