Назад

Четвърто издание на Европейския парламент на предприятията - 13 октомври 2016 г.

„Бизнесът се нуждае от Европа и Европа се нуждае от бизнеса“


На 13 октомври 2016 г. ще се проведе  четвърто издание на Европейския парламент на предприятията (European Parliament of Enterprises - www.parliament-of-enterprises.eu). Тази година то ще премине под надслов :„Бизнесът се нуждае от Европа и Европа се нуждае от бизнеса“.

Събитието се организира от ЕВРОПАЛАТИ и се провежда веднъж на всеки две години в сградата на ЕП в Брюксел. Българската търговско-промишлена палата участва в него с бизнес делегация от 17 предприемачи и 8 VIP гости, представители на различни институции от България.

Целта на Европейския парламент на предприятията (ЕПП) е да се постигне по-добро разбиране от страна на европейските законодатели на нуждите и предизвикателствата, с които ежедневно се срещат предприемачите. Над 750 представители на бизнеса от 45 страни от Европа ще имат възможността да бъдат членове на Европейския парламент за един ден.

От ЕПП ще запознаят присъстващите с ролята на всяка институция в законодателния процес. Фирми от различни сектори на икономиката ще дискутират четири основни теми в рамките на Европейския парламент на предприятията и ще вземат важни решения, касаещи бизнеса.

Сред темите тази година са: търговия, вътрешен пазар, кръгова икономика и миграция. Целта на тази дискусия е да се подпомогне определянето на ключовите за бизнеса аспекти по отношение на новото европейско законодателство.

Желаещите да вземат участие в мероприятието, могат да се обръщат към: БТПП - дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на e-mail: m.markova@bcci.bg или тел.: 02 8117 494, 8117 421.

БТПП ще информира допълнително за условията за участие и програма на събитието.

 


13.07.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад