Назад

БТПП участва на семинар по проект East Invest II в Грузия



Българската търговско-промишлена палата продължава реализацията на проекта East Invest II. Проведен бе успешно поредния семинар съвместно с Грузинската винена асоциация в градовете Тбилиси и Гори, Грузия.

Кавказкият международен университет бе домакин на представянето на проекта. Той е едно от малкото висши учебни заведения в Грузия, което предлага обучение в сферата на винопроизводството и технологиите, както и различини курсове за сомелиерство.

Над 25 грузински фирми, производители и износители на вино и квеври (специални съдове за съхранение на вино) взеха участие в семинара.

Представител на БТПП участва с презентация на дейностите на Палатата и услугите в полза на бизнеса, както и ролята на БТПП по проекта и извършените към момента дейности.

Галина Нифору, председател на Българската асоциация на износителите на вино, представи пазара на вино в България, акцентирайки върху предстоящия Балкански винен конкурс и фестивал, който ще се прведе в София от 26 – 29 май 2016 г. За повече информация: http://www.balkanswine.eu

След семинара последва посещение на избата към Кавказкия международен университет, където беше показан цялостния процес на производство на вино.

До края на седмицата предстоят семинари пред винопроизводители от гр. Гори, регион Картли, Грузия и работна среща на експертите по проекта в Тбилиси с цел обобщаване на постигнатите резултати и определяне на последващите инициативи.


21.04.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад