Назад

Среща на клубния съвет на Българо-японския икономически съвет



Проведе се среща на клубния съвет на Българо-японския икономически съвет към БТПП (БЯИС). Срещата бе открита от Георги Стоев, заместник-председател на БТПП и съпредседател на Съвета от българска страна.

Членовете на клубния съвет съгласуваха  номинацията на министъра на икономиката Божидар Лукарски за почетен председател на БЯИС.

След съгласуването за избора на почетен председател, Георги Стоев представи информация относно предстоящи събития през месец април в Япония – кръгла маса  с участието на бизнеса от ЕС, посещение на европейския комисар по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган, както и провеждане на сесия на Българо-японския и Японо-българския икономически съвети. Планираните събития ще се проведат в периода 20–23 април 2016 г. в Токио.

Заместник-председателят на БТПП представи и информация относно предстоящо посещение на министър Лукарски и бизнес делегация в Токио, в периода 9–13 май т.г., което ще съвпадне с  провеждането на най-голямото и най-всеобхватното изложение в областта на информационните и комуникационните технологии в Япония Japan IT Week Spring 2016. За повече информация  ТУК

Обсъдени бяха и номинациите за японската награда за качество BOSEI.


06.04.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад