Назад

Среща с посланика на Бангладеш

Н. Пр. М. Алама Сидики, посланик на Бангладеш със седалище в Анкара, акредитиран и за България, посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов. В срещата участваха също Арифур Рахман, първи секретар към посолството, и Георги Иванов, почетен консул на Бангладеш в България.

Това е първото посещение на Посланика на Бангладеш у нас, като целта му е да се активизират двустранните икономически отношения. Посланик Сидики представи актуални икономически данни за страната си и информира за предстоящо посещение в България, през тази пролет, на правителствена делегация на високо равнище от Бангладеш. В рамките на тази визита БТПП ще подпише меморандум за разбирателство с Търговско-промишлена палата на Бангладеш.

БТПП ще окаже пълно съдействие за организацията и провеждането на посещението и за реализиране на партньорството с Бангладешката търговска палата.

Допълнително ще бъдат съобщени точните дати на посещението. За заявяване на предварителен интерес за срещи с делегацията от Бангладеш: irelations@bcci.bg

 

 


28.03.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад