Назад

Провежда се 16-та Конференция на Световната асоциация на данъкоплатците в Европа



В периода 17-20 март в Берлин се провежда 16-та Конференция на Световната асоциация на данъкоплатците в Европа. В конференцията участва председателят на Съюза на данъкоплатците в България (СДБ) Николай Попов. Съюзът е дългогодишен пряк член на БТПП.

Конференцията ще започне с дискусия на високо равнище по важни въпроси. Ще бъдат направени повече от 30 презентации и дискусии в Европа с икономически експерти, коментиращи настоящи въпроси и икономическите възможности.

Разгледани ще бъдат темите:

·        Международна стабилност – ниски данъци за икономически растеж и бъдещи алтернативи;

·        Публично-частно партньорство и алтернативи на финансирането на инфраструктурата;

·        Промени във валутата и как са били стабилизирани икономиките в Източна Европа след разпадането на Съветския съюз;

·        Политика на лихви, валутни въпроси, трансгранично данъчно облагане.

Организирани са срещи по теми като: Кампания и набиране на средства, медии, коучинг, алтернативен маркетинг и PR – тенденции.

Във връзка с 25-годишнината на Съюза на данъкоплатците в България е договорено с БТПП съвместно организиране на Балканска конференция на асоциации, федерации или съюзи на данъкоплатците от различни страни с участието на представители и на членове на Европейската асоциация на данъкоплатците в Мюнхен и на Световната асоциация на данъкоплатците в Лондон. Предвидени са и научно-практични семинари през годината на тема „Европейски предизвикателства към българското данъчно законодателство и политика“.


22.03.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад