Назад

БТПП се присъединява към инициатива, посветена на делото на Евлогий и Христо Георгиеви



Да се възроди образованието като основна ценност на българското общество, да се издигнат ценностите на бизнес успеха чрез знание, трудолюбие и отговорност – това общо виждане изразиха по време на среща Цветан Симеонов – председател на БТПП, и Христо Тучев - председател на Организационния комитет на „Награди Евлогий и Христо Георгиеви за принос към българското общество в областта на образованието, дарителството и бизнеса”. Двете сдружения приемат като своя мисия да представят на съвременното българско общество примери на родолюбие, интелект, визионерство и бизнес успех. Да отдадат признателност на велики българи с принос за възхода на българската нация, изповядвали идеала за просперитет на личността чрез образование, труд и всеотдайност.

На тази кауза са подчинени инициативата на БТПП за възстановяване на къщата на Иван Грозев – първия председател на СТИК, и инициативата на Ротари клуб –Карлово за учредяване на наградите на името на Евлогий и Христо Георгиеви.

Наградите ще се връчват на български граждани, живеещи в страната или в чужбина, извършили значими дарения или реализирали общественозначими каузи по примера на Братята.

Връчването на „Награди Евлогий и Христо Георгиеви“ ще се състои на тържествена церемония на 11 май – денят на Св.Св. Кирил и Методий във фоайето на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

БТПП ще бъде партньор в инициативата с предложение и номинация в категория „Бизнес“. Вашите предложения за номинации може да изпращате на е-mail: office@bcci.bg

За процедурата по номиниране в трите категории (образование, дарителство, бизнес) ТУК

Презентация на наградите ТУК

 


21.03.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад