Назад

Среща с представители на ТПП на Тамбовска област, Руска Федерация



В БТПП се проведе среща с представители на Търговско-промишлената палата на Тамбовска област, Руска Федерация.

Главният секретар на БТПП Васил Тодоров запозна участниците в срещата с дейността, структурата и постиженията на БТПП, изтъквайки добрите отношения на сътрудничество между БТПП и ТПП на Руската Федерация.

В рамките на срещата от руска страна Сергей Пронин, член на Съвета на ТПП на Тамбовска област, представи информация за правното регулиране на чуждестранните инвистиции в Русия. Презентации за данъчния режим и субсидиите представи Елла Цеплая. Дмитрий Калинов представи дейността на дружеството „Атлас Омником“, специализирано в областта на контрола на ползването на горива в транспортните средства.

В рамките на срещата Юлиян Балчев, представител на Българската агенция за инвестиции (БАИ), предостави подробна информация за инвестиционния климат на България, акцентирайки върху наличието на квалифицирана работна ръка, достъпа до държавни субсидии, сравнително ниските разходи и данъци, както и интеграцията на България в ЕС. В допълнение бяха представени и добрите постижения в сферата на земеделието, преработвателната промишленост, аутсорсинга и автомобилната промишленост.    

Срещата се осъществи със съдействието и участието на Александър Александров, представител на ТПП на Руската Федерация в България.    

 


10.03.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад