Назад

Българо-пакистански бизнес форум и споразумение



В Българската търговско-промишлена палата се проведе бизнес форум, който завърши с подписването на Споразумение за сътрудничество между Търговско-промишлената палата на гр. Гуйрат – Пакистан и БТПП. От страна на палатата в град Гуират споразумението подписа Мохамед Имтаз, а от българска страна - председателят на БТПП Цветан Симеонов.

В рамките на посещението на 17-членната пакистанска бизнес делегация участва посланикът на Ислямска Република Пакистан в София г-жа Касар Ахсан Игбал. По време на форума възможностите за инвестиране в България представи Юлиян Балчев от Българската агенция за инвестиции.

Джалал Хасан от Съвета за инвестиции и търговия на провинция Пунджаб покани българските инвеститори в Пакистан за участие в развиващия се енергиен сектор на страната и за инвестиции в изграждането на инфраструктурни проекти. Анализите показват, че инвестициите в пакистанската икономика с използването на местните добри специалисти, излизат конкурентни и за достъп до китайския пазар.

Надявам се в следващите години търговските отношения с Пакистан да бъдат балансирани – каза председателят на БТПП Цветан Симеонов и напомни, че делегацията с представители на пакистанския бизнес в последния момент е била редуцирана заради това че България, прилага система в съответствие с клаузите в Шенгенската конвенция.

 

Пресслужба БТПП


20.04.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад