Назад

Бизнессреща в Българската търговско-промишлена палата в рамките на официалното посещение на Ливанския премиер в България



Акцентите в търговско-икономическите отношения между България и Ливан, бяха в центъра на проведена в БТПП бизнессреща на Президента на Камарата по търговия, промишленост и земеделие г-н Мохамед Кушар на Ливан и делегацията придружаваща министър-председателя Саад Харири с представители на българския бизнес.

Ливан заема едно от първите места в стокообмена ни с арабските държави и е традиционен партньор – отбеляза председателят на БТПП Цветан Симеонов при откриването на срещата между двете делегации. Обсъдени бяха възможностите чрез инвестиции в българската икономика, да се получи възможност за достъп до пазарите на ЕС и да бъде преодоляно подценяването на потенциала на местния пазар, който разполага с възможности и за реекспорт в региона.

Разгледан беше потенциалът за интензифициране на търговията и за развитие на инвестициив промишлеността, участието в пазара на недвижими имоти, в туризма, в банковото и застрахователно дело, хранително-вкусова промишленост, преработвателна и лека промишленост. От ливанска страна се проявява интерес и към инвестиране в сферата на услугите и в участие в големите търговски вериги.

Г-н Симеонов представи лично на Ливанския Президент на Камарата по търговия, промишленост и земеделие г-н Мохамед Кушар, изградените и действащи в палатата възможности за бързо регистриране на ливански фирми и за пълното им обслужване.

Договорена беше размяна на бизнес делегации

Ливанската делегация придружаваше премиера Саад Харири, който бе на официално посещение в България по покана на министър-председателя Бойко Борисов и с когото Председателя та БТПП Цветан Симеонов имаше разговор по време на официалната вечеря на 28 март 2010 в хотел „Шератон”.

Пресслужба БТПП


29.03.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад