Назад

Инвестиционните възможности в Република Мавриций



Ако до сега знаехме Мавриций само като туристическа дестинация, от днешното представяне пред членовете на БТПП на икономическите възможности като финансов център за инвестиции в Индия и Китай, сега виждаме, че една относителна малка икономика трябва непрекъснато да представя своя потенциал.

В БТПП днес гостува заместник министър-председателя и министър на финансите и икономическото развитие на Мавриций д-р Рамакришна Ситханен., който преди това се беше срещнал с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Двамата министри на финансите са коментирали възможностите за подписване на Спогодба за избягване на двойно данъчно облагане между двете държави.

Срещата с представителите на тази малка, но изключително бързо развиваща се страна , която е на 17 място сред 173 в проучването на Световната банка за условия за правене на бизнес за 2010 г. , показа че предоставянето на добри условия за инвестиции и правене на бизнес е важно за всяка страна на кръстопът, каквато е и България – каза председателят на БТПП г-н Цветан Симеонов.

Има една знаменателна подробност, делегацията на Мавриций, която е на краткотрайна представителна визита в страни от Европейския съюз, пристигна от Париж в София, и от тук замина за Лондон. Само за това, че доживяхме това време, да сме в една група с Франция и Англия, си заслужава човек да работи в икономическата сфера – заключи г-н Симеонов.

Членовете на делегацията от Мавриций, представиха възможностите за предприемачески инициативи и поискаха информация за българските производители в областта на хранителната и винарската промишленост. В рамките на посещението беше установено сътрудничество с търговската палата на Мавриций и се подготвя посещение на българска делегация в републиката.
26.03.2010 г.

Още новини:

Видео:

Назад