Назад

Участие на БТПП в среща на високо равнище „ЕС - Югоизточна Европа” в Хърватия



БТПП, по специална покана от “Economist Group”, участва в „Трета среща на високо равнище ЕС – Югоизточна Европа” в Сплит, Хърватия. 
 
Палатата се представлява от председателя на УС на БТПП Цветан Симеонов, Тодор Табаков – член на УС и ИС на БТПП, и Лидия Шулева - член на УС на БТПП и председател на Българо–украинската индустриална камара (БУИК).
 
След успеха на предишните две издания на форума в Румъния и България, тази година организаторите акцентираха върху необходимостта от инициативи от ЕС с цел отстраняване на пропуски в единния европейски пазар, стимулиране на иновациите и конкурентоспособността, насърчаване на образованието и обучението на качествени кадри.
 
Основни теми - финансиране на МСП, енергиен сектор, туризъм  - бяха дискутирани по време на събитието на 26 и 27 март. Обсъдена бе политиката за разширяване на ЕС в бъдеще, смекчаване на санкциите срещу Русия през 2015 г. и потенциалът на страните от Югоизточна Европа като източник на икономически растеж.
 
Участие взеха Весна Пусич, първи вицепремиер и министър на външните работи и по европейските въпроси на Хърватия, ресорни министри на страните от Югоизточна Европа, представители на Световната банка, Европейската комисия, Европейската банка за възстановяване и развитие, Стопанската камара на Хърватия, местната власт, бизнесмени и инвеститори.
 

27.03.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад