Назад

Възможности за икономическо партньорство с Тайван



Директорът на Търговски център Тайпе в София Литиен Чен обсъди с председателя на БТПП Цветан Симеонов и зам.-председателя Георги Стоев сътрудничеството между двете институции.
 
Литиен Чен представи програма от международни изложения и панаири, организирана от Тайванския съвет за развитие на външната търговия (TAITRA).
Български компании са поканени на изложение в областта на IT технологиите COMPUTEX - най-големият IT бизнес форум в Азия и втори по големина в света. 
Събитието ще се проведе от 2-ри до 6-ти юни 2015 г. в рамките на международната бизнес инициатива „Мисия за растеж“ под председателството на Даниел Кайеха, генерален директор „Предприятия и промишленост“ към ЕК. Изложението е част от бизнес инициативите на ЕК за насърчаване и развитие на търговско-икономическите отношения на ЕС с трети страни. 
Литиен Чен информира за две предстоящи посещения на представители на бизнес средите от Тайван в София през юни и октомври. Ще бъдат организирани бизнес форуми и срещи с български фирми.
 
Обсъденo бе организирането от БТПП на визита на българска бизнес делегация в Тайпе и региона до края на годината с цел максимално използване възможностите за икономическо партньорство.
 
В Тайван са регистрирани едни от най-големите технологични компании в света – производители на преносими компютри, смартфони и таблети и други мобилни устройства. Добре развити са нефтопреработващата, химическата промишленост, металургията и корабостроенето, риболова, селското стопанство с приоритетно отглеждане на ориз, захарна тръстика, чай, камфорово дърво.
 

23.03.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад