Назад

БТПП участва в „Euromed Invest Academy” в Сърбия



БТПП взе участие в Третото издание на „Euromed Invest Academy” в Сърбия, организирано от Търговско-промишлената палата на Сърбия на тема „Сътрудничество – взаимодопълняемост между Средиземноморието и Западните Балкани”. Събитието се реализира съвместно с консорциум MedAlliance ( Европалати, Асоциацията на Средиземноморските палати, BusinessMed, Германо – арабската ТПП и др.)
 
Академията е организирана в рамките на проект „EUROMED Invest„ - тригодишен регионален проект за инвестиции, бизнес и промотиране на Евро-средиземноморския регион, съфинансиран от Европейската комисия и консорциум MedAlliance.
 
Крайната цел на проекта е възобновяване интереса на малките и средни предприятия към Евро-средиземноморския пазар, увеличаване на инвестициите и бизнес проектите, както и за по-интензивно икономическо развитие на региона.
 
В рамките на събитието бяха разгледани възможностите за бизнес и инвестиране, еврофинансиране, подпомагане на МСП и регионално сътрудничество в Евро-средиземноморската зона. Участие взеха представители на министерството на икономиката на Сърбия, на Европейската комисия, на Европейската банка за възстановяване и развитие, Европалати и експерти от бизнес организации от Зоната - България, Хърватия, Египет, Франция, Македония, Германия, Гърция, Италия, Ливан, Черна гора, Испания, Сирия, Словения, Швейцария, Тунис и Турция. 
 

26.03.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад