Назад

Споразумение за партньорство сключиха БТПП и Китайският комитет за външна търговия на гр. Пекин

Споразумение за партньорство сключиха БТПП и Китайският комитет за външна търговия на гр. Пекин  (CCPIT). Документът подписаха зам.-председателят на Китайския комитет за външна търговия на Пекин Лиу Янг  и председателят на БТПП Цветан Симеонов по време на специално организиран форум в Палатата при визитата на китайската делегация в София. Участие във форума взеха 16 представители на бизнес организации от Пекин, включително младежка асоциация и над 40 български предприемачи. 
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов припомни отличното сътрудничество с Китайския комитет за външна търговия на ниво различни провинции и градове в азиатската страна, а също и положителната роля на представителите на посолството на Китай в София за задълбочаване на сътрудничеството на ниво търговска палата и фирми от двете страни.
 
Зам.председателят на Китайския комитет за външна търговия на Пекин Лиу Янг подчерта, представяйки китайските фирми, че  е на лице силен интерес за сътрудничество в секторите селско стопанство и недвижими имоти. Той отправи покана към БТПП и фирмите, нейни членове да посетят Китай и да вземат участие в предстоящата международна конференция на търговските палати, през месец май 2015 г. в Пекин.
 
В рамките на форума Юлиян Балчев, експерт в Българската агенция за инвестиции, представи икономическия климат в България и по-значителните китайски инвестиции в страната. Проведоха се и много двустранни срещи между фирми от двете страни. 
След визитата в България, делегацията от Пекин ще посети още Хърватия и Чехия.
 

25.03.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад