Назад

БТПП представя на Международния технически панаир - Пловдив програма от събития в полза на бизнеса



В рамките на Международния технически панаир – Пловдив от 29 септември до 4 октомври 2014 БТПП организира съпътстваща програма по актуални въпроси, интересуващи бизнеса.
БТПП предвижда и безплатни консултации по някои от темите, които ще бъдат разгледани.
 
Програмата е максимално полезна както за изложителите, така и за представителите на фирми, които ще посетят Панаира. Тя включва: представяне на услуги по корпоративна стратегия и финанси, стандартизация GS1, подготовка за кандидатстване по проекти през новия програмен период и инструмента за МСП Хоризонт 2020, както и много други актуални теми. 
 
Събитията, предвидени в програмата, ще се проведат в Панаирна палата 6 - Конферентна зала 2. 
 
През първия ден29 септември - ще се проведе Кръгла маса с представители на бизнеса от регион Пловдив на тема: „Финансиране на износа и защита от рискове от неплащане”. Експерти от БТПП и Кофас България ще предложат конкретни практически решения за управление на паричните потоци и за по-висока конкурентоспособност на българския и международния пазар. Специално внимание ще се обърне на защитата от рисковете от неплащане и осигуряването на финансиране.
 
Експерти от GS1 България към БТПП ще представят мобилното приложение БГ Баркод и статистика за фирми, използващи неправомерно маркировка с баркод по стандартите GS1. 
Това е поредна стъпка в усилията на БТПП в борбата със сивата икономика в подкрепа на лоялната конкуренция на пазара.
Чрез   мобилното приложение се създават условия за предварително информиране на потребителите за произхода на стоката преди избора на покупка. 
Резултатите от мобилното приложение, както и фирмите с нелигитимни баркодове към момента, могат да бъдат проследени на 30 септември.
 
Сертификатът за отличие /Excellent SME/ - атестат за по-висока конкурентоспособност на МСП, представяйки ги на международните пазари и в интернет пространство, ще бъде тема на 1 октомври. Фирмите могат да получат безплатни консултации относно: 
условия за регистрация на търговско представителство на чуждестранно лице в България; 
предимствата за фирмите от използването на АТА карнет при временен износ на стоки за изложения, панаири, участия в състезания, театрални представления и други.
 
Информация и разяснение за кандидатстване с проектни предложения по Инструмента за МСП по Хоризонт 2020 ще една от темите на 2 октомври
Същия ден ще бъдат представени и услугите на Центровете за кариерно развитие, разкрити и действащи по ОПРЧР като част от проекта на БТПП „Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудово правните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й“. 
Целта на 28-те кариерни центрове е да свързват работодатели от фирми, които търсят подходящи кандидати, и работници, които да получат информация за предлагани по-добри позиции на трудовия пазар. 
 
EEN към БТПП организира информационен ден на 3 октомври на тема „Новото в проекта на Закона за енергийна ефективност. Задължения и перспективи пред бизнеса".
Целта е да се разпространят добри практики и обмен на опит и нови идеи за постигането на приоритетите на ЕС в областта на енергетиката и климата. За участие, моля изпратете e-mail до: een@bcci.bg. 
На 3 октомври предстоят и безплатни консултации на тема интернационализация на бизнеса и достъп до чужди пазари.
 

Програмата в рамките на Международния технически панаир-Пловдив - ТУК

 

28.09.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад