Назад

БТПП участва в 115-та Пленарна асамблея и редовно заседание на Борда на директорите на Европалати





Проведе се 115-та Пленарна асамблея на Асоциацията на европейските търговско-промишлени палати (Европалати) и редовно заседание на Борда на директорите на Асоциацията в Брюксел. От страна на БТПП във форума участва Васил Тодоров, главен секретар на Палатата.
 
По време на заседанието бе изнесен доклад от председателя на Асоциацията – Райхард Вебер за постиженията и новостите в дейността на Европaлати за периода 2013 – 2014гoдина. Представени бяха и резултатите от дейността на Европалати в периода на гръцкото председателство на ЕС от Константин Михалос, председател на Съюза на търговските палати на Гърция.
Приоритетите на предстоящото италианско председателство на ЕС бяха очертани от председателя на ТПП на Болцано (Италия)  Михайл Ебнер.
 
В рамките на форума бе одобрен и нов програмен документ за перспективите в дейността на Асоциацията (Chamber Act), който акцентира върху предимствата на Европалати като най-голямата бизнес мрежа, включваща над 1700 палати, над 20 милиона предприятия, осигуряващи работа на 120 млн. работници и служители.
 
Заседанието продължи с представяне на счетоводните отчети за 2013 г. на Европалати. Беше одобрена и промяна в ръководството на Асоциацията - като за заместник–председател бе избран Константин Михалос, който зае поста след назначаването на Пиер Грамена за министър на финансите на Великото херцогство Люксембург.
 
Обсъден бе и проект за организацията на предстоящия Европейски парламент на предприятията в Брюксел, планиран за 16 октомври 2014 година.
 
Следващата Пленарна асамблея на Асоциацията на европейските търговско-промишлени палати ще се проведе на 17 октомври 2014 гoдина.
 

 


06.06.2014 г.

Още новини:

Видео:

Назад