Назад

БТПП връчи награда за личен принос





 

Българска търговско-промишлена палата отличи за личен принос бившия главен секретар на Международната организация на работодателите (МОР) Антонио Пенелоса.

Наградата бе връчена  от главния секретар на БТПП Васил Тодоров, който участва в настоящата Сесия на международната конференция по труда в Женева.

Отличието на БТПП е за повишаване информираността и координацията при действията и позициите на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) и МОР. 

Антонио Пенелоса съдейства активно при защита интересите на българските предприемачи и за изграждането на АОБР, която отговаря на международните принципи. 




По-рано в Женева главният секретар на БТПП Васил Тодоров  проведе среща с Брент Уилтън - новоизбрания главен секретар на МОР.

Господин Уилтън изрази пълна подкрепа за позицията на БТПП и готовност за в бъдеще да окаже пълна логистична подкрепа в случай, че спора за представителността бъде отнесен за разглеждане в МОТ.


В хода на разговора беше отново посочено, че при преценката за представителност следва да се отчитат само  международно признатите стандарти. Беше изтъкнато също, че търговските палати, които отговарят на тези критерии  са едни от най-активните членове на МОР.


Всяко ограничение на правото на една работодателска организация да представлява и защитава интересите на своите членове представлява сериозно нарушение на международните норми.

01.06.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад