Назад

БТПП участва с информационен щанд в трудовата борса на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение


С близо 40 000 лева ще бъдат подпомогнати младежи в неравностойно положение, които решат да продължат своето образование. Това обяви президентът Росен Плевнелиев, който откри трудова и образователна борса за абитуриенти от специализирани домове, общински институции и училища за предоставяне на социални услуги на деца, лишени от родителска грижа. Президентът Росен Плевнелиев бе домакин на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение провеждан в резиденция "Бояна".


БТПП по традиция участваше със свой информационен щанд на трудовата и образователна борса за абитуриенти от специализирани домове. Беата Папазова ръководител на проект „Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й” и съветник Европейска интеграция и проекти в Палатата, лично посрещаше младежите, разясняваше възможностите за участие във Виртуалната академия на БТПП и за повишаването информираността за участие на трудовия пазар.

Освен младежите на щанда на Палатата гостуваха президентът Плевнелиев и министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.


Със свои щандове в трудовата борса участваха около 20 фирми, както и най-големите работодателски съюзи и браншови организации.
 


Щандове на образователната борса имаха 14 висши училища от цялата страна. Техни представители на място представиха пред младите хора възможностите за обучение, предимствата и наличните програми и проекти. Младежите с най-висок успех при кандидат-студентските изпити ще бъдат подпомогнати финансово, за да успеят да реализират своята мечта и съм признателен съм на бизнеса за неговата солидарност в този момент, каза президентът Росен Плевнелиев. Държавният глава посочи, че с подкрепата на Агенцията по заетостта още преди провеждането на борсата 21 от абитуриентите са получили предложения за работа и добави, че вече се обсъждат условията за назначаване на работа на още 18 младежи. Сред предпочитаните от младите хора области са строителството, металургията, енергетиката, недвижимите имоти, комуникациите, мебелостроенето и други. 
 
31.05.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад