Назад

Новият посланик на България в Стокхолм бе в БТПП







 
Новият посланик на България в Швеция, Светлан Стоев посети БТПП и се срещна с председателя Цветан Симеонов.

Беше представена дейността на палатата с партньорите й от Швеция и се уточни, че контактът между двете търговски палати е постоянен, както на двустранна основа, така и в рамките на Асоциацията на европейските търговски палати.
В срещата бяха обсъдени възможностите за представяне на качествени български вина на шведския пазар, който в тази сфера е силно регулиран. Г-н Стоев сподели, че скандинавските страни представляват дестинация, с голям потенциал за българските вина. Страните произвеждат бира, но консумират и много вино.

Целта ми е да търся неизползваните или вече забравените ниши за развитие на двустранните търговско-икономически връзки, каза бъдещият посланик. За постигането й ще бъде много полезно разработването на експортната листа на български стоки.

Г-н Симеонов представи на госта си преимуществата на арбитражната процедура за разрешаване на търговски спорове, като посочи, че Стокхолмският арбитражен съд е препоръчвана институция, не само от шведски, но и от други страни от региона, само Арбитражният съд при БТПП е доста по-напред с дигитализацията и отдалечения достъп до делата. 


05.04.2012 г.

Още новини:

Видео:

Назад