Назад

Среща с представители на област Якутия, Русия

Бе договорено посещение на българска бизнес делегация в гр. Якутск с цел осъществяване на директни контакти с местния бизнес






Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с представители на област Якутия, Русия. Целта на посещението бе да се обсъдят възможностите за сътрудничество с български компании. В срещата участваха Александър Павлов, предприемач в ювелирния сектор и член на УС на ТПП на Якутск, Вячеслав Думенко, генерален директор на компания за недвижими имоти, Игор Беневаленский, ръководител на инвестиционен фонд в Новосибирск, и Сардана Терьошкина, представител на туристическа компания.

По време на посещението си в БТПП гостите споделиха идеята за създаване на търговски дом на Якутия в България, като в него ще бъдат представени компании от тази далечна област на Руската федерация. В региона се добиват много естествени камъни, включително диаманти, дървен материал и кожи. Развит е риболовът, а най-голямото пристанище Тикси е входна врата към вътрешността на областта по река Лена. Бяха представени възможностите за сътрудничество в областта на туризма, тъй като местното население има много общи културни елементи с българския народ, а традициите и природата предлагат един различен туристически продукт.

Бе договорено българска бизнес делегация да посети гр. Якутск през пролетта на 2019 г. за осъществяване на директни контакти с местния бизнес. Обещаващи за съвместна търговия и инвестиции са следните области: хранително-вкусова промишленост, машини и оборудване за хранителната промишленост, селско-стопанство, лека промишленост и др.

При интерес за включване в делегацията, можете да се свържете с БТПП, Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 

 


10.12.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад