Назад

Нови програми за стартиращи фирми по време на Sofia Startup Expo 2018



Две нови възможности в подкепа на стартъпи ще бъдат представени по време на Sofia Startyp Expo 2018г., което ще се проведе на 13-14 март в зала „Джон Атанасов“, София Тех Парк. Това са Програма „Съзидател“ и Програма „Боец“, които очакват добрите идеи с бизнес потенциал в Креативната зона (Сreate zone) на изложението.

Програма “Съзидател” (Founders Program) е специално разработена за стартъпи в начална фаза на развитие, но с големи амбиции. Те ще получат работна площ от 2 кв. м. за да представят идеите си, като това ще им осигури достъп до уникална общностна програма, предприемачи и ресурси. 

Ние подкрепяме хората с идеи – „Съзидателите“, защото вярваме, че разнообразието стимулира новите бизнеси и иновациите. Вярваме, че всеки има право да стане предприемач и затова даваме възможност на повече хора да покажат какво са създали, като предложим изключително достъпна пакетна цена за участие в изложението – 290 лв., без ДДС“, каза ръководителят на проекта Димитрина Христева. По думите й креативността, предприемчивостта и амбицията да създадеш свой успешен бизнес не бива да срещат прегради, а напротив – да бъдат насърчавани и стимулирани, за да „получат крила“. Затова и слоганът на първото Sofia Startup Expo e такъв – „Дай крила на своите идеи“, подчерта Христева.

Програма „ Боец“ (Fighters Program) е насочена към тези, които имат огромен предприемачески потенциал, но не са попаднали в привилегирована среда. Тя е точно като програма съзидател, но е безплатна и е насочена в частност към ученици, студенти, сдружение на млади иноватори.

Това е трудно, амбициозно и изискващо – за нея участниците трябва да ни представят идеята си по най-завладяващия начин и със сигурност това ще ги отведе с бързи темпове до всичко, от което се нуждаят, за да изведат бизнеса си на пазара. Ние им осигуряваме безплатен достъп до нашата Креативна зона, при първо участие. Сега те са на ход да покажат, че са Бойци!“, подчерта Димитрина Христева. Предложенията и заявките се очакват на имейл office@sofiastartupexpo.eu  до 28 февруари 2018 г.

Повече информация за двете програми можете да намерите ТУК. Предварителна програма на Sofia Startup Expo можете да откриете ТУК.

Повече за изложението ще намерите на www.sofiastartupexpo.eu


22.02.2018 г.

Още новини:

Видео:

Назад