Назад

Председателят на БТПП Цветан Симеонов откри официално двудневната техническа конференция, посветена на актуалната тема за Индустрия 4.0

Над 50 водещи фирми в областта на металообработката, машиностроене, производството на моторни и машинни масла взеха участие в мероприятието








Председателят на БТПП Цветан Симеонов откри официално двудневната техническа конференция, посветена на актуалната тема за Индустрия 4.0 в Боровец. Събитието  се организира от Палатата, съвместно със шведската фирма за металообработка „SECO” и "Ти Ел Ел Медиа".

Симеонов  сподели, че една рутинна среща със шведската фирма SECO преди няколко месеца в Палатата се е превърнала в ползотворно партньорство. Председателят изрази подкрепата на БТПП към иновациите и усилията на фирмите за въвеждането на новости в дейността. Той акцентира, че именно иновациите ще допринесат за една по-силна и конкурентоспособна икономика.

„За да работят в областта на използването на нови технологии, неправителствените организации трябва да осигуряват  благоприятна среда за икономиката като цяло. Затова БТПП постига най-високо качество на обслужване за бизнеса, чрез прилагане на авангардния опит в дигиталните технологии за предоставени услуги на фирмите“, категоричен бе Цветан Симеонов. Той допълни, че Палатата е сред водещите организации, съдействащи за издаване на външнотърговски документи по електронен път. По думите му БТПП заема водеща позиция и по отношение дейността на АС, който е постигнал пълна дигитализация и изпреварва по функции дори Американската арбитражна асоциация и МТК – Париж.

„Работим за доброто представяне на компаниите и чрез 360 - градусово заснемане на офиси и производствени помещения даваме информация за фирмите, което е част от  ролята на Палатата като независима организация да създава сигурност и достоверност  в публичното пространство”, изтъкна председателят Симеонов.

Конференцията Индустрия 4.0 се фокусира върху тенденциите в развитието на автоматизацията и обмена на данни при технологиите на производство, новите пазарни тенденции при машинните масла, съвместимост с европейските регламенти, умно производство и др.

Над 50 водещи фирми в областта на металообработката, машиностроене, производството на моторни и машинни масла взеха участие в мероприятието. Конференцията продължава и утре. 


18.10.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад