Назад

БТПП бе домакин на презентация на бизнес климата и инвестиционните възможности в Египет

Васил Тодоров: Според проучване на Палатата най-желаната дестинация за българския бизнес в Африка е Египет






БТПП бе домакин на презентация на тема: “Бизнес климат и инвестиционни възможности в Египет“ с участието на Абдел Рахман Абдел Рауф, ръководител на търговския отдел към Посолството на Египет, акредитиран за България. Събитието бе организирано, съвместно с Посолството на Египет в София.

Презентацията бе официално открита от г-н Васил Тодоров, главен секретар на БТПП, който приветства участниците и изтъкна, че според проучване на БТПП най- желаната дестинация за българския бизнес в Африка е Египет. Той представи партньорските отношения на Палатата с организации от Египет и изрази готовността на БТПП да съдейства на инвеститорите, както от България, така и от Египет.

Н. Пр. г-жа Манал Йехия ел Шинауи, извънреден и пълномощен посланик на Арабска Република Египет в България приветства участниците и отбеляза, че Египет е един от най-големите търговски партньори на България в Близкия Изток. Тя подчерта важното геостратегическо разположение на Египет, както и подписаните споразумения между България и Египет.

Г-н Рауф представи търговско-икономическите отношения между двете страни, отбелязвайки основните сектори от взаимен интерес. Той информира, че съществува търсене на египетския пазар на зърно, захар и др. Представени бяха основните стимули на правителството за привличане на инвестиции, сред които плосък корпоративен данък – 16%, ДДС в рамките 5- 14 %, както и предимствата на инвестиционната среда в Египет. За повече информация ТУК.

Фирмите, които имат интерес от сътрудничество с партньори от Египет, могат да се свързват с :

Посолство на Египет в България: тел: +359 2 988 15 09, e-mail: egy.sofia@gmail.com   

Г-н Абдел Рахман Абдел Рауф: raoufi70@hotmail.com

или с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на тел: 02 8117 494, 421, e-mail: m.markova@bcci.bg


23.02.2017 г.

Още новини:

Видео:

Назад