Назад

Галерия „ Арт Виза България” отвори врати в БТПП









 
Най-новата галерия в София „Арт Виза България” отвори врати на 10 май и продаде първата си картина. „Мистерията на една роза” с ръчно декорирани рози, дело на Александрина Караджова, вече е собственост на инж. Силвия Петрова, председател на Българската асоциация на търговците на медицински изделия.
След тържествен, водосвет лентата бе прерязана от председателя на УС на палатата г-н Цветан Симеонов, в присъствието на членове на Управителния и Изпълнителен съвет на най-голямата работодателска структура в България - БТПП. 
Откриването бе уважено и от американският посланик Н.Пр. Джеймз Уорлик, г-жа Екатерина Джумалиева от Министерството на културата, Дирекция „Културно наследство”, Атанас Димитров и Стоян Радев от Браншова асоциация на ресторантьорите в София и много представители на бизнеса, туризма и изкуството. 

Заслужени аплодисменти получиха всички участници в първата изложба на галерия „Арт Виза България”: Александрина Караджова, Валерия Цанкова, Нина Златева, Венета Дочева, Павел Митков, Георги Петров, Кирил Душев, Илия Борисов, Светлин Абаджиев.
 
Сред специалните гости в деня на откриването на галерия „Арт Виза България” бяха и над 12 национално представени медии, сред които екипът на галерията разпозна сериозни ценители на изобразителното изкуство в лицето на БНР, Б2Б медия и Хайлайф.
Всички гости на събитието пиха от награденото със златен медал вино на Винарска изба "Анжелус Естейт" на Винария 2011 в Пловдив, кафе осигурено с любов от "Мока - Арабика", а за отличния кетъринг на вечерта се погрижи ръководството на елегантния ресторант "Глория Мар" - София.
Новата галерия е арт визия на интегрираната медия за изкуство и туризъм "Арт Виза България". Ще селектира и представя всяка първа седмица в началото на всеки месец нови произведения на български художници. 
Входът е свободен за всички ценители на изкуството от 9.00 до 17.30 часа, всеки делничен ден. Адресът е: София 1000, ул. "Искър" № 9, сградата на БТПП. 

11.05.2011 г.

Още новини:

Видео:

Назад