Назад

Българо–белгийски бизнес форум

Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Търговската палата на Антверпен-Васланд, организира на 17 май 2016 г. Българо–белгийски бизнес форум, който ще се проведе в сградата на БТПП, ул „Искър” 9, гр. София, ет.1, зала А от 10.00 ч.
Кралство Белгия е един от традиционните и най-важни търговски и икономически партньори на България, като в последните години търговският обем бележи значителен ръст. През 2015 г. износът за Белгия възлиза на 853.7 млн. евро и заема 7-мо място в българския износ, а вносът от Белгия възлиза на 607.2 млн. евро, което го поставя на 14-то място във вноса. Салдото е положително за България и е на стойност 246.5 млн. евро.
 
Водещи стоки в износа за Белгия през 2015 г. са нерафинирана мед, машини за обработка на почвата, рудите и минералите и др. А водещите стоки във вноса от Белгия за същата година са трактори, медикаменти, жици и кабели от оптични влакна и машини за събиране на реколта на земеделски култури. Белгийските инвестиции в България са насочени най-вече в секторите хранителна промишленост, пивоварство, електротехника, производство на мед и химическа промишленост.
 
Освен официалната част се предвиждат двустранни срещи, като белгийската делегация ще бъде представена от фирми в секторите: архитектура, интериорен и графичен дизайн, ядрена енергетика, електрически инсталации, водопроводни услуги, гумени изделия и гуми за превозни средства, недвижими имоти, финанси и одит, правно-консултантски услуги, шоколадови изделия.
 
При интерес за участие във форума, моля в срок до 16 май /понеделник/ да изпратите попълнена регистрационна форма на и-мейл v.velichkov@bcci.bg или факс 987 32 09. Участието в срещата е безплатно. Работен език – английски език.
 
За повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, БТПП, тел. 02/8117 497, 8117 494.
 
Проект на програмата с регистрационна форма: ТУК
 
Списък с белгийските фирми-участници в бизнес форума: ТУК
 

04.05.2016 г.
Назад