Назад

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В КРЪГЛА МАСА

БТПП и сп. „Бизнес Клуб” Ви канят да участвате в кръгла маса на тема: „БИЗНЕСЪТ В БЪЛГАРИЯ И КАДРИТЕ! ТЕ ЛИПСВАТ! КАК ДА СЕ СПРАВИМ?”

Събитието ще се проведе на 27 април от 9:30 часа, в зала „A“ в сградата на Палатата – гр. София, ул. „Искър“ №9.

Целта е на кръглата маса е да се чуят мненията на институции, експерти, бизнеса и работодателите. Как може да бъде решен проблемът с липсата на кадри за различните сектори в българската икономика?

Основни теми, които ще се разискват са:

  1. Състояние на пазара на труда в България. Основни проблеми, идеи за решения.
  1. Какво трябва да стане в образователната система, за да стане възможно тя да подготвя хора, които да работят и да са от полза на бизнеса, а не потенциални безработни?
  1. Възможно ли е и необходимо ли е дуалното образование да се въведе още след 8 клас. Идеята е децата да се учат на труд и умения още в рамките на средното образование. Фирмите имат ли готовност за това?
  1. Препоръка за изготвяне на дълбочинно проучване на актуалното състояние на професиите и квалификациите на работещите по сектори в българската икономика и това да се обвърже с образователния ценз.
  1. Загубиха ли българите уважението към труда? Форми и методи за поощряване на ценностите.
  1. Бизнесът – идеи за решаването на проблема с кадрите.

В събитието са поканени да участват представители на различни институции, ангажирани с решаването на проблема с липсата на кадри.

Цветан Симеонов, председател на БТПП ще открие кръглата маса, модератор е г-жа Гергана Раковска, председател на Фондация на бизнеса за образованието, а обобщенията ще бъдат систематизирани от главния редактор на сп. „Бизнес Клуб” – Велислав Русев.

Участието е безплатно! 

Програма  на събитието- ТУК

 


26.04.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад